Duo expositie van Luuk Bode en Iwan Smit opent in Groos

Vrijdag 14 september luidt Groos het nieuwe culturele seizoen in met de duo expositie G O D S P E E D.  Voor Godspeed heeft Groos kunstenaars Luuk Bode en Iwan Smit uitgedaagd de handen ineen te slaan en werk te creëren waarbij materiaal, vorm en techniek blenden tot een dynamisch geheel.

Vier keer per jaar selecteert Groos kunstenaars en ontwerpers voor een duo expositie op de kunstwand in de design shop. De wand van 7 bij 3,5 meter wordt overgedragen aan de geselecteerde makers voor het creëren van een duo expositie met vers werk. De kunstenaars krijgen letterlijk een blank canvas tot hun beschikking en daarmee de kans om all out te gaan in experiment, formaat en techniek.

Voor deze editie is het de beurt aan Luuk Bode (1972) en Iwan Smit (1989) om invulling te geven aan de wand. Deze twee kunstenaars, van verschillende generaties, hebben beide een sterke, eigenzinnige stijl, en vullen elkaar goed aan. Voor Godspeed hebben beide kunstenaars nieuw werk gemaakt, waarbij ze zich hebben laten inspireren door elkaars ideeën en techniek. Een gedeelde fascinatie voor kleur, vorm en materiaal brengt de twee artiesten samen op een pad waarin hun benaderingen samenvloeien, elkaar afstoten en elkaar weer vinden. Dit heeft geleid tot een dynamisch geheel, waarbij het geen toeval is dat Luuk zich heeft laten verleiden tot nieuwe technieken en Iwan zich van zijn meest abstracte kant laat zien.

Nieuwsgierig geworden? Kom langs bij de opening! De kunstenaars zullen zelf ook aanwezig zijn.