Young Blood Gallery is een plek waar het nieuwste talent binnen de hedendaagse kunst een podium krijgt

Young Blood Gallery
Young Blood Gallery is een gloednieuwe galerie, met jonge innoverende kunstenaars. Voor dit avontuur hebben Galerie Ron Mandos en Groos de krachten gebundeld in een eerste show, om zo samen het nieuwste talent binnen de hedendaagse kunst een podium te geven. Young Blood Gallery presenteert zich voor het eerst tijdens Art Rotterdam en zal in het voorjaar van 2018 officieel de deuren openen in Het Industriegebouw in Rotterdam. Tijdens Art Rotterdam toont de galerie met trots de winnaar van de Young Blood Award 2017 Martin Brandt, winnaar van de Young Blood fotografie award Vytautas Kumža en de publieksfavoriet Joris Strouken. Hiermee geeft Young Blood Gallery een eerste indruk van wat ze in gedachten hebben voor de toekomst.

Young Blood Award
De Young Blood Gallery werkt samen met nationale en internationale instellingen die actief zijn in het ondersteunen van jonge getalenteerde kunstenaars. Bij deze eerste presentatie slaat zij de handen ineen met galerist Ron Mandos en curator Radek Vana, bekend van hun jaarlijkse Best of Graduates presentaties. Best of Graduates toont hun selectie van jonge talenten in de hedendaagse kunst, die gescout worden tijdens de afstudeerexposities. Tijdens de Best of Graduates wordt ieder jaar de Young Blood Award uitgereikt aan het meest belovende talent. De eerste talenten die gepresenteerd zullen worden door Young Blood Gallery zijn Martin Brandt (YBA winnaar van 2017), Vytautas Kumža (YBA winnaar fotografie 2017) en publieksfavoriet Joris Strouken.

Door middel van een innovatieve aanpak in samenwerkingen met grensverleggende kunstenaars wil Young Blood Gallery haar publiek verrassen en vooral inzetten op het plezier dat kunst en het verzamelen hiervan brengt. Daarmee is de galerie er zeker niet alleen voor de ervaren verzamelaar, juist mensen die nooit eerder aan een kunstkoop hebben gedacht willen zij laten zien hoe leuk zo’n proces kan zijn. De verbinding tussen kunstenaars en publiek staat centraal. Zij begeleiden jonge kunstenaars in hun loopbaan en willen tegelijkertijd het publiek enthousiasmeren en inspireren.

In Young Blood Gallery wordt de expertise van bestaande galeries gecombineerd met een avontuurlijk concept, waarbinnen er ruimte is voor experiment en verrassing. Een eerste indruk van dit concept zal te zien zijn op Art Rotterdam, waarna het verder ontwikkelt zal worden tot een werkelijke galerie in Het Industriegebouw.

Young Blood Gallery zal tijdens Art Rotterdam te vinden zijn in de sectie Commonities, C7.

www.youngbloodgallery.nl