HIG Podcast met Ramsey Nasr  - Seizoen 02 Episode 05
Interviews

HIG Podcast met Ramsey Nasr - Seizoen 02 Episode 05


De bedrijfscollectie van Het Industriegebouw en bestaat uit muurschilderingen, site-specifieke installaties en andere kunstwerken. Tot nu toe is deze verzameling verborgen geweest voor het grote publiek, maar nu is HI.M er ook voor jou. In navolging hiervan gaat programmamaker en presentator Dore van Duivenbode voor dit seizoen van HIG de Podcast in gesprek met kunstenaars, makers, verzamelaars, vormgevers en curatoren over hun werk en inspiratie.

#5 - Ramsey Nasr

Je kent hem als presentator van Dr. Nasrs Wunderkammer, hij won een gouden kalf voor zijn vertolking van Ischa Meijer (I.M.) in de gelijknamige serie én als klap op de vuurpijl prijkt de titel van zijn legendarische gedicht Mi have een droom in rood neon bovenop de liftschacht van HIG. Dichter, schrijver, acteur, verzamelaar, kunstenaar én regisseur, de van origine Rotterdamse Ramsey Nasr is van al deze markten thuis. Dore spreekt in deze Podcastaflevering met hem over het kunstenaarschap in al z'n vormen, over jezelf verliezen en weer terugvinden. Het is een open gesprek over the good and the bad in het leven van een dynamisch man.


Deze podcast is een initiatief van Het lndustriegebouw en journalist Dore van Duivenbode en is opgenomen in de podcast studio van PixelX.

Het ontwerp is gemaakt door illustrator Roel van Eekelen.