In gesprek met Daniël Taihuttu
Interviews

In gesprek met Daniël Taihuttu

Het Industriegebouw staat als een huis. Maar het zijn de bezoekers en de mensen die er werken en kleur aan het pand geven. Tussen de ontwerpers, architecten en vernieuwende horeca voelt kapper Daniël Taihuttu, eigenaar van Non Disclosure, zich als een vis in het water. In een bijzondere mooie ruimte beoefent de haarstylist meer dan 40 jaar met veel passie zijn vak als kapper.

Duidelijke stijl
“Ik ben geen trendsetter. Maar ik heb altijd goed kunnen kopiëren. Trends volgen. Op de goede manier. Dat is een talent. Ik was fan van Vidal Sassoon (beroemde Engelse haarkunstenaar– red.). Hij was dé kapper in de jaren ‘70. Die beeldhouwde ook. Haartje voor haartje. Ik doe het nu 45 jaar en ik maak elke dag weer iemand blij. Dat is elke keer weer mijn doel.''

Op gevoel
“Het blad VT Wonen riep mijn zaak een aantal jaren geleden uit tot de mooiste salon van Rotterdam. Ik had destijds een winkel in de Pannekoekstraat. Heel klinisch, wit en strak. De salon stond bekend om zijn mooie foto's. Structuren van haar. Dat was conceptueel. Van een vos bijvoorbeeld of van een kat of een konijn. Blow-ups van 3 bij 2 meter. En op de vloer de afbeelding van een das met al zijn kleurschakeringen. Wij mensen zijn diep in ons hart jaloers op de kleuren van de dieren. Die schakeringen probeer ik in het haar te maken.''

Bewuste keuze
“Het nieuwe élan van Rotterdam zie je in dit gebouw terug. Ik vind dat mooi: al die verschillende communities die je hier vindt. Het is geweldig dat zo veel creatieve mensen bij elkaar zitten. Ik loop wel eens door dit gebouw heen. En dan stop ik en vraag gewoon wat ze doen. Dan denk ik echt: Wow! Dat je daar je werk van heb gemaakt! Ik ben altijd geïnteresseerd in andere creatieve disciplines. Dit gebouw houdt je scherp. Het geeft je energie en het is voer voor nieuwe creatieve handelingen. Ik voel me hier gewaardeerd, door de architecten, reclamemensen en de pr- bureaus. Het zijn allemaal jonge mensen. Die geven mij weer nieuwe ideeën. Ik wil bijblijven, nieuwe dingen uitproberen. Het gebouw en de mensen die hier werken maakt me bewust dat ik goed bezig ben, dat is een heel fijn gevoel.”

Binnenkort verhuisd Non Disclosure naar een nieuwe locatie binnen Het Industriegebouw. We houden je op de hoogte over deze ontwikkeling!

Tekst door Erik van Wijk