In gesprek met Old Scuola
Interviews

In gesprek met Old Scuola

Je kent ze van bijna elk festival; de mannen van Old Scuola. Nu is het tijd voor de volgende stap: hun eerste restaurant in Het Industriegebouw. We spraken Daniel en Marco over hun missie om Rotterdam te voorzien van de ultieme pizza.

Two guys and a pizza place
”Het idee om zelf pizza’s te gaan maken is echt ontstaan vanuit een gemis. Nergens in Nederland konden we een pizza vinden die de Napolitaanse variant kon evenaren. We zijn nogal van het do it yourself en besloten daarom om het gewoon zelf uit te vogelen. We zullen nooit zeggen dat we de beste pizza’s van Nederland serveren, maar wel: kom zelf proeven!”

De kaart
”Het belangrijkste is de basis. Het deeg, de mozzerella en je saus moeten in topvorm zijn. Bij ons rijst het deeg 72 uur inplaats van de gebruikelijke twee. Het grootste voordeel van een langere rijstijd is dat de pizza’s daardoor een stuk beter verteerbaar zijn. Het deeg moet luchtig en een beetje fluffy zijn, de korst kan je gewoon opeten en die hoort ook te smaken. We zijn daarom altijd op zoek naar de beste ingrediënten, zo komt onze mozzerella helemaal uit Napels! En werken we zoveel mogelijk seizoensgebonden en serveren we vooral de gerechten die we zelf heel lekker vinden. Daarom zal de kaart ook vaak wisselen. Je moet terug kunnen komen en elke keer verrast worden.”

Het Interieur
”We hebben het zo ingedeeld dat alles ervoor zorgt dat wij de beste pizza’s kunnen serveren. De keuken is ruim en je kan bijna niet om onze gigantische pizza ovens heen. Die hebben we speciaal in Napels laten bouwen. Op de werkbanken maken we ’s ochtends het deeg en kan je ’s avonds eten. Daarnaast hebben we flink geïnvesteerd in de akoestiek, zo kan je met een grote groep eten en het toch intiem houden. Over ons terras met de glow-in-the-dark betonnen tafels hoeven je we je niet te overtuigen toch?”

De toekomst
”Doorgaan met waar we goed in zijn. Of we ooit een tweede restaurant gaan openen? Voorlopig niet. Momenteel hebben we echt onze handen vol. Eerst iedereen in Rotterdam kennis laten maken met onze pizza’s. Daarnaast draait ook het cateringbedrijf deze zomer zo ongeveer gelijk aan de lichtsnelheid.”

Beeld: Titia Hahne
Tekst: Eva Sharo