In gesprek met Wendy en Tessa van Lou-La
Interviews

In gesprek met Wendy en Tessa van Lou-La

Sinds augustus 2018 heeft Het Industriegebouw er een nieuw pareltje bij: Lou-La. In deze nieuwe winkel van Wendy en Tessy kun je in een klap jezelf, je interieur en je kinderen stylen.

De samenwerking tussen deze twee Rotterdamse ras ondernemers is niet uit de lucht komen vallen. Een beetje Rotterdammer kent Wendy als de drijvende kracht achter Louen, de modeboetiek ‘met Deense touch’ op de Pannekoekstraat. Tessy werkt al jaren bij Wendy in de winkel en heeft daarnaast haar eigen sieraden label Xzota.

Van sieraden tot driewielers
“We werken al jaren samen en hebben precies dezelfde smaak. Als we inkopen doen pikken we er precies dezelfde dingen uit, dus we kunnen blind op elkaar vertrouwen.“ Hoewel Lou-la op het eerste gezicht een bonte collectie heeft, van driewielers en knuffels tot sieraden, interieur en mode, steekt er een helder concept achter. “Bij Louen verkochten de sieraden al goed, maar de ruimte was te klein om uit te breiden, dus daar wilden we iets mee. Zo kwamen er steeds meer ideeën waar we geen ruimte voor hadden, en die ook aansloten bij het concept van Louen. Zo is Lou-La ontstaan.

Het Franse Zusje
Zo zijn er de Franse modelabels waar Wendy al een tijdje een oogje op had, maar niet in haar eigen winkel pasten. Ook de ‘mini’s’ van de dames waren een inspiratiebron. Het is niet verwonderlijk dat de tweeling van Wendy en dochtertje van Tessy altijd goed gekleed voor de dag komen. “We krijgen vaak de vraag waar we hun kleren kopen, dus daar wilden we ook werk van maken.” En zo is Lou-La het Franse zusje van Louen geworden. Een warenhuis vol mooie Franse labels, interieur én hebbedingetjes voor jezelf en je kinderen. “Het is de bedoeling dat je hebberig wordt als je bij ons binnenloopt”, zegt Wendy.

Blijven hangen
De keus voor het industriegebouw was snel gemaakt: “We kennen al veel ondernemers in het gebouw en zijn gecharmeerd van de goede vibe die er hangt. Ons concept loopt ook het beste met goede horeca om ons heen, dus dat was voor ons het belangrijkste.” “Hoewel de ruimte een strakke industriële uitstraling heeft, wilden we een warme huiselijke sfeer creëren waarin iedereen zich vrij voelt om lekker te blijven hangen. We vinden het leuk als mensen niet gehaast zijn. Je kunt hier gerust met een kopje thee aan tafel komen zitten en alle sieraden passen, terwijl de kinderen op de fietsjes rond rijden.”

Lou-La label
De dames hebben elkaar niet alleen gevonden in het ‘cureren’ van een prachtige Franse collectie voor hun kersverse ‘warenhuis’ in het Industriegebouw. Ook op het gebied van sieraden zijn de krachten inmiddels gebundeld. Naast Tessy’s eigen sieraden label Xzota is er ook een heuse Lou-La sieradenlijn in aantocht. “De volledige gouden Lou-La sieradencollectie hebben we samen ontworpen. We verwachten ze voor de feestdagen te kunnen gaan verkopen'', vertellen de dames trots.

Fotografie door Titia Hahne