Groos verhuist naar Het Industriegebouw, MVRDV ontwerpt interieur
News

Groos verhuist naar Het Industriegebouw, MVRDV ontwerpt interieur

Groos verhuist naar Het Industriegebouw. Het gerenommeerde architectenbureau MVRDV, o.a. bekend van de Markthal, ontwerpt het interieur.

Na vier succesvolle jaren in Het Schieblock verhuist Groos, naar Het Industriegebouw. De nieuwe winkel opent haar deuren op vrijdag 2 juni 2017 en blijft trouw aan haar originele concept: het promoten van de lokale creatieve industrie, maar gaat zich meer richten op high-end design en kunst uit Rotterdam.

Van ‘The Wall Street Journal’ tot ‘Elle’ en van ‘Architectural Digest’ tot de ‘Lonely Planet’, hebben ons mogen vinden en zijn het erover eens: Groos toont wat er gaande is op het gebied van design, kunst en lifestyle producten uit Rotterdam.

De nieuwe winkel heeft een minimalistische uitstraling gekregen. Waar voorheen alle producten los tentoongesteld werden, is er nu een gigantische wijnrode stalen kast van 15 meter lang en 5 meter hoog verwerkt in het ontwerp. Zo is er meer ruimte voor vrijstaande unieke objecten, kunstwerken en meubelen. Er blijft ruimte voor speelse elementen, zoals de mogelijkheid om via de entresol verdieping achter de kast langs te lopen om producten te bekijken. Maar ook de knalroze wand waar de kunst aan hangt en de custom-made mintgroene candy cube, ontworpen door designer Sabine Marcelis, als toonbank. Bij een nieuwe winkel hoort ook een nieuwe huisstijl, welke is ontworpen door The Phoney Club.

‘’Het is alweer vier jaar geleden dat Groos met weinig middelen begon in het Schieblock, gelegen in een up-and-coming buurt. In die vier jaar is de stad enorm ontwikkeld, en wij zijn daarin meegegroeid. Het maken van de volgende stap was voor ons ook niet meer dan logisch. Om met Groos te verhuizen naar een Rijksmonument, en de handen in een te kunnen slaan met MVRDV, is een droom die uitkomt. Hier kunnen we gaan doen wat we oorspronkelijk voor ogen hadden. Rotterdam is een geweldige designstad met vele topontwerpers en we zien het als onze missie om dit aan de wereld kenbaar te maken.’’ Aldus Tjeerd Hendriks, medeoprichter van Groos.

Beeld: Titia Hahne & Ossip van Duivenbode