If HIG's walls could talk | 5 x artfacts
News

If HIG's walls could talk | 5 x artfacts

Naast werken kun je bij HIG ook een hoop beleven en ontdekken. Zo bevat de bedrijfscollectie inmiddels al meer dan tien levensgrote kunstwerken die allemaal een knipoog maken naar, of zelfs onlosmakelijk verbonden zijn met de architectuur van het gebouw. Heb jij ze allemaal al eens bewonderd?

1. het kleurrijke werk van Rutger de Vries op de 5e verdieping heet Rhombi, wat ruit betekent. Wie achterom kijkt ziet opeens waarom: het patroon van de verfinstallatie verwijst naar de ruitvorm in de ballustrade aan de overzijde van het gebouw.

2. Vanaf een steiger heeft Robert Zandvliet zijn gigantische plafond- en muurschildering als een moderne Michelangelo aangebracht in de entree aan de Kipstraat. De compositie is abstract, maar doet denken aan een futuristische stad. Welk Rotterdams icoon zie jij in het 'gebouw' rechtsonder?

3. Ondanks dat sommige HIG'gers het gevoel hebben van niet, is het kunstwerk van Sam Drukker bovenaan de wenteltrap wél helemaal af. De combinatie van houtskoolschetsen en vluchtige verfstreken passen in het thema van verwoesting en wederopbouw. De scene is een referentie naar de herbouw van de Laurenskerk, die je vanuit de Van Tijen eventspace op diezelfde verdieping ook kunt zien.

4. De tijger van de Rotterdamse kunstenaar Iwan Smit was eerst in bruikleen bij MVRDV en stond dus een hele poos aan de overkant an de expeditiestraat te shinen. Daarna is hij aangekocht Het Industriegebouw en sindsdien staat hij als een trouwe poortwachter boven de hoofdentree.

5. Designer Sabine Marcelis maakte voor de vierde verdieping van HIG een prachtige glaswand met bijpassende donutzitjes. Wist jij dat je zelf ook een Sabine Marcelis kunt scoren? Haar studio zit hier in de fruithaven en is op afspraak te bezoeken. Heb je het liever nog laagdrempeliger? Afgelopen winter lanceerde ze de fijne Varmblixt-lamp voor IKEA.