Nieuwe samenwerking: thee van Wilder Land
News

Nieuwe samenwerking: thee van Wilder Land

Verandering van spijs doet... drinken in dit geval! Onze Servicedesk-collega Merel wees het HIG-team op een nieuw theelabel en omdat we duurzaamheid belangrijk vinden én onze community graag blijven verrassen en inspireren, vind je vanaf nu de bijzondere smaken van Wilder Land in de HIG-keukens.

Bouwen aan herstel
Wilder Land is een jong, duurzaam Nederlands theelabel. Oprichters Daan van Diepen en Matthijs Westerwoudt ontdekten dat bijna alle kruidenthee die in de lokale supermarktschappen ligt uit het buitenland komt en dat het drinken ervan dus hand in hand gaat met vele kilometers aan transport. Zonde, vonden zij, en daarom gingen ze op zoek naar een manier om lokale kwaliteitsthee te produceren. Geen uitputting van de aarde dus, maar constructief bouwen aan herstel van de Nederlandse biodiversiteit.

De werkwijze van Wilder Land
Wilder Land werkt samen met boeren om de biodiversiteit te stimuleren. Boeren zijn letterlijk grootgrondbezitters: ze beheren ruim 65% van het Nederlandse grondoppervlak. Door hun inheemse (on)kruiden in te zaaien op de randen van akkers en weilanden creëert Wilder Land weer kansen voor belangrijke bestuivers, zoals bijen en vlinders. Minimaal de helft van hun planten laten ze staan zodat de zaden na de bloei door de wind over het land verspreidkunnen worden. Langzaam aan neemt de natuur het zo weer over en zo wordt de boel weer lekker wild.

(On)kruidenthee

De andere helft van de kruiden wordt geoogst voor in hun theeblends. Die worden samengesteld door theesommelier Anne Adams, zijn prachtig verpakt en hebben geinige namen zoals Holy Smokey, Offline en F*cking Fris. Wie (on)kruidenthee van Wilder Land drinkt, draagt direct bij aan het herstel van de Nederlandse biodiversiteit én kan rekenen op een fijne opkikker. Waar wacht je nog op? Zet de ketel op en schenk jezelf (en natuurlijk je collega's) een lekker kopje in!

Benieuwd? Bestel een proefpakket via de website van Wilder Land.