Otflow wint De Nieuwe Heldenprijs
News

Otflow wint De Nieuwe Heldenprijs

Hoe bijzonder! Huurder Otflow wint De Nieuwe Heldenprijs! Ronald Hagenstein en Otto de Groot verkozen door jury Rotterdamse Ondernemersprijs.

Op maandag 18 november overhandigde wethouder Barbara Kathman De Nieuwe Heldenprijs aan de snelgroeiende startup OTFLOW. De ondernemers achter deze organisatie, Ronald Hagenstein en Otto de Groot, werden door de jury geprezen om het duurzame businessmodel. OTFLOW heeft inmiddels twee jaar geleden een revolutie in de scheepvaart en transportindustrie tot stand gebracht. In de tussentijd is er meer dan 60.000.000 kilo vers fruit succesvol vervoerd door de innovatieve oplossing die zij ontwikkelden: OTFLOW.

Een wereldwijd verhaal
In 2017 bedachten Hagenstein en De Groot een tool om de luchtstroom in koelcontainers te optimaliseren om fruit zo lang mogelijk goed te houden. Vandaag de dag maken maar liefst 45 klanten in 15 verschillende landen gebruik van deze innovatie. De organisatie richt zich niet alleen meer op fruit: andere markten, zoals groenten, planten- en bloembollentransport hebben de techniek van OTFLOW inmiddels ook ontdekt. Het is dan ook welverdiend dat OTFLOW als nieuwe held is gekozen door de jury en het publiek van de Rotterdamse Ondernemersprijs. Ronald Hagenstein: “Wij zijn enorm vereerd dat wij ons de Nieuwste Helden van de Rotterdamse regio mogen noemen! Het was fantastisch om ons verhaal te delen op dit mooie podium. Een verhaal dat ik met veel enthousiasme vertel, want ik ben er trots op OTFLOW te vertegenwoordigen en daarmee ons slimme product tegen voedselverspilling onder de aandacht te brengen."

Organisatie met een missie
De toegewijde inzet om de bedrijfsmissie – minder voedselverspilling en minder financieel verlies – na te leven blijft niet alleen onopgemerkt in Rotterdam. Eerder dit jaar behaalde OTFLOW een finaleplek in het programma Rabo Duurzame Innovatieprijs én een plek in de KVK Innovatie Top 100. Ook won de organisatie het Startup Funding Event, heeft OTFLOW een topcoach van NLGroeit en is de organisatie toegelaten bij Tekdelta en het internationaliseringsprogramma Globaliser. Dankzij deze initiatieven kan OTFLOW zich steeds verder ontwikkelen om wereldwijde voedselverspilling in de transport en scheepvaart tegen te gaan.

Over OTFLOW
OTFLOW is opgericht door Otto de Groot en ontwerper Ronald Hagenstein. Na de jarenlange ervaring van De Groot in kwaliteitscontroles op fruit, besloot hij zich te richten op innovaties om logistieke processen te verbeteren en zodoende het risico op claims te reduceren. In 2017 kwam de OTFLOW tot stand: een 11-meter lange mat van gerecycled papier-karton dat de luchtstroom in koelcontainers verbetert. De OTFLOW is de eerste oplossing die de temperatuur tijdens zeetransport optimaal houdt door het optimaliseren van de luchtstroom. Dit zorgt voor minder voedselverspilling en minder financieel verlies voor exporterende en importerende partijen: wederom de missie van OTFLOW.

Tekst Today's Specials