Nazif Lopulissa
Stories

Nazif Lopulissa

The artists represented in the HIM collection come from various generations of international and Dutch origin. But as attractive as collecting the work of such a diverse palette of makers in one place, it is also an essential pillar for HIM to recognize and support young and local talent. And although artist Nazif Lopulissa (Rotterdam, 1991) is now spreading his wings on a national scale, he already made a cheerful series of murals for Het Industriegebouw in 2016.


De kunstenaars die vertegenwoordigd zijn in de HIM-collectie, zijn van diverse generaties en komen zowel van internationale, als van Nederlandse bodem. Maar hoe interessant het ook is om het werk van zo’n divers palet aan makers op één plek te verzamelen, het is voor HIM ook een belangrijke pijler om jong en lokaal talent te herkennen en ondersteunen. En hoewel kunstenaar Nazif Lopulissa (Rotterdam, 1991) zijn vleugels op nationale schaal inmiddels flink aan het uitslaan is, heeft hij reeds in 2016 een vrolijke serie muurschilderingen voor Het Industriegebouw gemaakt.

Zijn werk heeft zich sinds die tijd natuurlijk sterk ontwikkeld en is inmiddels tentoongesteld geweest in shows bij Museum Boijmans van Beuningen, De Kunsthal en het Tate Modern in Londen, maar Lopulissa’s thematiek blijft speels en jong. Zo onderzoekt hij de structuren en vormen van alledaagse voorwerpen en plaatsen en verwerkt die door middel van verschillende technieken tot kleurrijke composities. Zijn kunst verwijst naar die gelukkige ‘droomtijd’ waarin de zwaarte van het volwassen zijn nog geen restricties oplegde…

Kijk voor meer informatie over de kunstenaar op zijn website.