Rutger de Vries
Stories

Rutger de Vries

Net zoals Harry Markusse, begon multidisciplinair beeldend kunstenaar Rutger de Vries (Zwolle, 1987) zijn visuele zoektocht in de graffiti-scene.

Maar anders dan in het oeuvre van Markusse, zie je deze verwijzing bij hem nog duidelijk een op een terug in zijn werk. Zijn ervaringen als graffiti-artiest vormen dan ook de directe inspiratie voor de schilderinstallaties die De Vries vandaag de dag neerzet. Deze worden gekenmerkt door grootse en gedurfde wandstukken waarin hij gebruik maakt van zelfgebouwde mechanische verfmachines. Ook zijn methode om alledaagse gebruiksvoorwerpen in zijn werk te integreren is een knipoog naar zijn wortels in de Street Art-scene. Hij maakt, naar eigen zeggen, wat je Post-Graffiti Art zou kunnen noemen.

De Vries woont en werkt tegenwoordig in Berlijn, maar is voor zijn deelname aan kunstbeurzen en groepsshows nog vaak in Nederland te vinden. In 2020 maakte hij in opdracht van HIM de installatie Rhombi. Rhombi is het meervoud van rhombus, ruit in het Engels, wat verwijst naar het ruitpatroon van zowel zijn installatie als die van de balustrades op de vijfde verdieping van Het Industriegebouw.

rutgerdevries.net