BIG TALK #2 met Martin Koolhoven
Collabs

BIG TALK #2 met Martin Koolhoven

HIG presenteert BIG TALK! In deze enerverende eventserie gaat Het Industriegebouw vier keer met bekende sprekers de diepte in op het gebied van ondernemerschap. Van serious business en pittige discussies tot een speelse filmavond: mis het niet.

Tijdens de eerste, meer dan uitverkochte, editie van BIG TALK nam Zeikschrift-fenomeen Madeleijn van den Nieuwenhuizen ons speciaal voor Internationale Vrouwendag mee in het thema ondernemerschap vs. emancipatie. Samen met het publiek trok ze de grote vraagstukken rondom emancipatie telkens opnieuw naar het hier en nu. De recap van deze mooie avond bij Het Industriegebouw bekijk je in deze aftermovie.

Van emancipatie in ondernemerschap springen we naar ondernemerschap in beeld, want voor onze tweede BIG TALK hebben we niemand minder dan een van Nederlands bekendste filmmakers te gast. Regisseur en scenarioschrijver Martin Koolhoven (1969) is goed voor 16 gouden kalveren en een veelvoud aan internationale filmprijzen. Hij regisseerde onder meer de Nederlandse klassieker Het Schnitzelparadijs (2005), maakte furore met zijn verfilming van het boek Oorlogswinter (2008) en brak internationaal door met zijn western-thriller Brimstone (2016).

Naast zijn werk in de filmindustrie staat hij ook bekend om zijn uitgebreide kennis van cinema. Voor de VPRO presenteerde Martin op charismatische wijze het programma De Kijk van Koolhoven, waarvan er inmiddels drie seizoenen verschenen zijn (voor iedereen die het nog niet gezien heeft: een absolute must watch). Hij organiseert ook met regelmaat screenings met zijn filmclub onder de noemer De Keuze van Koolhoven enwoensdag 5 juni hebben wij de eer om Martin bij Het Industriegebouw te mogen verwelkomen voor iets soortgelijks!

Met zijn nooit aflatende enthousiasme neemt hij ons voor de gelegenheid mee in een talk over hoe het thema ondernemerschap door de jaren heen verbeeld is in cinema. In een reeks van verrassende voorbeeldfilms worden storytelling, techniek, cameratrucjes, en andere slimme tools door Martin uit- en toegelicht. Er wacht je veel moois die avond, dus koop snel een kaartje via de ticketshop.

- Datum | 5 juni 2024
- Tijd | 20:00 - 22:00 uur
- Adres | Het Industriegebouw - Goudsesingel 66
- Tickets | koop je hier
-
Drankjes| aan de bar - let op: pin only