By Jarmusch opent all day breakfast diner in Het Industriegebouw
News

By Jarmusch opent all day breakfast diner in Het Industriegebouw

In de schemering van de vroege ochtend aanschuiven aan een meterslange bar. Verse filterkoffie wordt direct in je mok geschonken en daarnaast bestel je ‘eggs-any-way-you-like’, sandwiches of pancakes met maple syrup. Vanaf deze week is het allemaal mogelijk bij breakfast-diner by Jarmusch in Rotterdam.

Geïnspireerd op de diner cultuur uit de Verenigde Staten is deze nieuwe breakfast hotspot een ware toevoeging voor het Industriegebouw in het opkomende Hoogkwartier. Het interieur geeft een moderne knipoog naar de archetype diner en architect Hugh Maaskant.

Add as much as you like
Schuif aan in één van de bordeauxrode ‘booths’ of pak een ‘barstool’ aan de 20-meter lange bar. De verse filterkoffie van Man met Bril staat iedere ochtend bij binnenkomst al klaar om uitgeschonken te worden en de menukaart, die is classic American: minimalistisch en bedoeld als richtlijn. Naast filterkoffie staan er breakfast cocktails, gezond eten en natuurlijk de nodige guilty pleasures op de kaart. ‘Add as much as you like’ is het motto by Jarmusch. Als ontbijt de belangrijkste maaltijd is van je dag, dan moet je deze de hele dag kunnen bestellen zoals jij dat wilt. Breakfast by Jamusch is mogelijk van 08:00 uur tot 16:00 uur.

Knap staaltje werk
Het interieur van de nieuwe horecazaak is een ode aan zowel de classic American-diners als aan Hugh Maaskant, de architect van het rijksmonument Het Industriegebouw. In de inrichting van by Jarmusch vind je subtiele hints die verwijzen naar Maaskant, zoals de vorm van de lange toog en de zwarte stalen lampen boven de bar, in de booths én in de krukken. By Jarmusch dankt haar naam aan filmmaker Jim Jarmusch, regisseur van de cultfilm ‘Coffee and Cigarettes’. Ook hij wordt zeker niet vergeten. De enorme muurschildering van Bier & Brood verwijst naar ‘the endless coffee refill culture’ waar de film bekend om staat.

Those guys
De drijvende kracht achter by Jarmusch is Ruben Venema. Na jaren zelf in de horeca te hebben gewerkt maakt hij eindelijk zijn droom waar: een diner waar gastvrijheid en service ouderwets hoog in het vaandel staan. “We willen hier de trucker naast de advocaat aan de bar hebben. Je klaarmaken voor je werkdag of in het weekend je kater verhelpen.”

Naast een bedrijfsverzamelgebouw is Het Industriegebouw, na twee jaar herontwikkeling, inmiddels ook een culinaire hotspot aan het worden. Met de komst van By Jarmusch opent er voor de derde maand op een rij een nieuw foodconcept haar deuren.

Beeld: Titia Hahne
Tekst: Today’s Specials

Beeld: Titia Hahne
Tekst: Today’s Specials