Een tour door Het Industriegebouw
News

Een tour door Het Industriegebouw

Het Industriegebouw krijgt een eigen tour in samenwerking met UrbanGuides

Als er één gebouw het voortvarende gedachtegoed van de Rotterdamse wederopbouw reflecteert is het wel Het Industriegebouw. Ons unieke bedrijfsverzamelcomplex uit 1952 werd, net als het Groothandelsgebouw, door architecten Maaskant en van Tijen ontworpen voor de moderne, naoorlogse stad. In hun plan kwamen verschillende functies samen onder een dak. Zo creëerden ze ruimtes voor grote en kleine kantoren, woningen voor de conciërges en zaten er winkels in de plint, die werden bevoorraad via de interne expeditiestraat.

In 2015 werd door particuliere investeerders besloten om Het Industriegebouw met al z’n diverse functies in ere te herstellen. De wensen van toen komen voor een groot deel nog overeen met de behoeften van nu. Zo is er nog altijd vraag naar een mix van grote en kleine bedrijfsruimtes en vestigen zich in de winkelpanden in de plint opnieuw jonge ondernemers met een bijzonder aanbod. Tegenwoordig kun je er terecht voor alles dat met een moderne lifestyle te maken heeft: tot de meest diverse urban horecagelegenheden. Bijzonder is dat in de interieurs van al deze zaken de architectuur van het gebouw steeds op geheel eigen wijze naar voren komt.

Wil je het Industriegebouw zelf ervaren? In een rondleiding van een uur neemt een ervaren architectuurgids van UrbanGuides je mee op pad; de modernistische lobby, de verborgen expeditiestraat en de prachtige balkons die doen denken aan het dek van een cruiseschip, de strak gerenoveerde kantoorruimtes en een blik op de lage hallen waarin architectenbureau MVRDV gevestigd is. De gids van UrbanGuides vertelt je alles over de transformatie van het pand en neemt je mee naar binnen bij diverse ondernemers in dit opmerkelijke wederopbouwicoon. Voorafgaand aan de tour drink je een Rotterdams ‘bakkie’ By Jarmusch en na afloop kun je op je eigen gelegenheid ronddwalen, lunchen of dineren.

Interesse in een tour? Klik hier voor meer informatie