HIG op Nationaal Monumentenportaal
News

HIG op Nationaal Monumentenportaal

Hoewel rijksmonument Het Industriegebouw met z'n 70+ jaar in het moderne centrum van Rotterdam als een oude dame wordt gezien, is ze voor nationale erfgoedbegrippen nog maar een jonkie. Desalniettemin heeft HIG als levend monument een plekje verdiend op het Nationaal Monumentenportaal.

Het Nationaal Monumentenportaal is een initiatief van de Nationale Monumenten­organisatie (NMo) en heeft als uitgangspunt om Nederlandse Monumenten te behouden, beheren en ontsluiten voor een groter publiek. Waarom? Omdat monumenten volgens de organisatie beleefd moeten worden én blijven; iets waar we het bij HIG roerend mee eens zijn.

Op hun website vind je een mooi overzicht van erfgoed met een bijzondere bestemming. Zo kun je verschillende buitenplaatsen en forten bezoeken, vormen kastelen het onverwachte decor van een tof evenement of kun je overnachten in een voormalige boerderij of kerk. Ons eigen rijksmonument, Het Industriegebouw, vind je er terug onder activiteiten met bedrijfscollectie HI.M en onder locatieverhuur met onze Van Tijen Eventspace.

Funfact voor wie een leuke spaarpot heeft: het platform biedt ook een lijst van monumenten die te huur en zelfs te koop zijn.