HIG x Open Monumentendagen
News

HIG x Open Monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen kun je mee op pad door Het Industriegebouw om te ontdekken hoe dit icoon van de Wederopbouw bloeit als nooit tevoren.

Midden in de stad staat rijksmonument Het Industriegebouw met een oppervlakte van maar liefst 22.000 m2. Dit gigantische wederopbouwicoon werd in na de oorlog in razend tempo ontworpen door architecten Maaskant en Van Tijen om het gebrek aan bedrijfsruimtes in de binnenstad te compenseren. In 1952 werd het in gebruik genomen en meer dan 70 jaar later werken er nog altijd meer dan 280 bedrijven. De cominatie van de modernistische architectuur, het sfeervolle designinterieur, de levendige community en de grote diversiteit aan horeca- en retailconcepten maakt het een fijne plek om te vertoeven. In 2022 opende, als kers op de taart, de bedrijfscollectie de deuren voor het publiek.

Architours met een vleugje kunst

Tijdens de Open Monumentendagen Rotterdam hoor je in een één uur durende instaptour onder leiding van een ervaren kunst- en architectuurgids van UrbanGuides alles over de transformatie van het pand. Van de kleurrijke lobby tot de verborgen expeditiestraat en van de prachtige balkons, die doen denken aan het dek van een cruisschip, tot de site-specifieke kunstverzameling.

Tickets voor de tour kosten € 2,50 en reserveren doe je hier.


Fotografie: Ossip van Duivenbode