Ontmoet de heren van Sens Capital
News

Ontmoet de heren van Sens Capital

Neem een Maarten, een Edwin, een Jos, Henk en Hans en je hebt SEnS Holding, HIG’s meest avontuurlijke investeringsclub. Samen trekken de financieel geschoolde heren de gemiddelde leeftijd van Het Industriegebouw dan misschien een paar jaar omhoog, saai zijn ze allerminst.

Al sinds 2006 houdt SEnS Capital zich vanaf beiden oevers van de Noordzee bezig met investeren in duurzame energieprojecten. Ook zijn de mannen vanuit Nederland en Londen onderdeel van diverse ondernemingen.

“Hoewel investeren amusant is, vinden we het vooral ook leuk om mee te werken in de ondernemingen waarin we zelf een belang hebben”, zegt partner Edwin. “Zo hebben we gewerkt aan de aanleg van verschillende zonneparken in Engeland en België, aan een project in de windenergie in Nederland en aan het eerste pan-Europees netwerk voor het laden van vrachtwagens, schepen en campers. Met Miele hebben we in het kader van duurzaamheid app ontwikkeld om mensen te verleiden gemeenschappelijke wasserettes te gebruiken, in plaats zelf een wasmachine aan te schaffen”.

De projecten komen en gaan. In hun veld zijn er mogelijkheden te over, dus de club van vijf zit nooit stil. Op dit moment werkt SEnS Capital hard aan het commercialiseren van een technologie om vanuit houtachtige restproducten biobrandstoffen voor de luchtvaart en scheepvaart te produceren.

Sinds februari houden Maarten en Edwin bijna dagelijks kantoor in Het Industriegebouw en kosmopoliet Hans werkt vanuit Londen, dus die zie je maar heel af en toe in het gebouw. Jos en Henk zijn stille aandeelhouders geworden, maar komen wel nog vaak een dagje buurten bij HIG. Hun kantoor fungeert als een soort clubhuis: er wordt hard gewerkt, lekker gegeten en veel gelachen. Voel jij de behoefte om daar eens bij aan te haken? Houd je dan vooral niet in en loop langs bij SEnS Capital.