HIG Podcast met Shehera Grot - Seizoen 02 Episode 07

HIG Podcast met Shehera Grot - Seizoen 02 Episode 07

De bedrijfscollectie van Het Industriegebouw bestaat uit muurschilderingen, site-specifieke installaties en andere kunstwerken. Tot nu toe is deze verzameling verborgen geweest voor het grote publiek, maar nu is HI.M er ook voor jou. In navolging hiervan gaat programmamaker en presentator Dore van Duivenbode voor dit seizoen van HIG de Podcast in gesprek met kunstenaars, makers, verzamelaars, vormgevers en curatoren over hun werk en inspiratie.

De smaakmakers van de kunstwereld zijn het: curatoren. Shehera Grot is er daar een van; en wat voor een? Als curator bij de Kunsthal werkt ze, samen met haar team, aan de meest uiteenlopende tentoonstellingen, vaak meerdere tegelijk. Naast haar drukke baan in het Rotterdamse kunstcircuit verkent ze de stad als zelfstandig fotograaf. Benieuwd naar hoe Shehera in beide banen probeert mensen zoveel mogelijk samen te laten komen, zodat de hun verhalen worden verteld? Luister hieronder naar haar verhaal.


Deze podcast is een initiatief van Het lndustriegebouw en journalist Dore van Duivenbode en is opgenomen in de podcast studio van PixelX.

Het ontwerp is gemaakt door illustrator Roel van Eekelen.