Een Bib Gourmand voor Rotonde
News

Een Bib Gourmand voor Rotonde

Nog maar een jaar open en nu al door Michelin verrast met een Bib Gourmand, dat gebeurde onze buren van Restaurant Rotonde afgelopen week. Dat mooie nieuws delen we natuurlijk graag met je.

Funfact: wist je dat de Bib Gourmand genoemd is naar Bibendum, hét Michelin-mannetje? Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan fijne restaurants die goed eten serveren tegen schappelijke prijzen. Wie al eens is aangeschoven bij Restaurant Rotonde weet dus dat het geheel terecht is dat zij vorige week met een Bib zijn bekroond. Michelin schreef over hun toekenning: “De duurzame visie van de chefs wordt vertaald in borden vol creativiteit en verrassing.”

Koken met een missie

Hun missie? Het verzorgen van een leuke avond uit met goed eten en drinken op de meest duurzame manier die je maar kunt bedenken. Hun naam, Rotonde, refereert aan die duurzaamheid. Er zijn veel namelijk veel complexe voedselvraagstukken waar we als samenleving voor staan en in het middelpunt probeert Rotonde die te stroomlijnen en van een antwoord te voorzien. Volgens de eigenaren Jord Coree, Birk Heijkants en Roy Lammers staan we aan het begin van een voedselrevolutie. Veel van de stappen Rotonde zet, kunnen ook door andere bedrijven worden gezet. Rotonde moedigt dan ook iedereen aan om duurzame keuzes te maken.

Volop avontuur

Die manier van denken vertaalt zich naar wat je terugvindt in de zaak. De slow living-gedachte strekt van de analoge muziek die van de platenspeler komt, tot aan de rijen potten met gefermenteerde ingrediënten. In de keuken bereiden de chefs lokale groenten - van het land en uit de zee - granen, peulvruchten, fruit, paddenstoelen en nog veel meer. Ze laten ingrediënten in hun waarde door ze zo puur mogelijk te bereiden, maar dat maakt het geheel niet minder avontuurlijk, want met hun bijzondere combinaties én een glas natuurwijn dat tot nadenken aanzet, hopen ze jou compleet te overweldigen.

Fotografie door Ruth Nije Bijvank