HI.M x Open Monumentendagen
News

HI.M x Open Monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen kunnen zowel kids als volwassenen op avontuur in Het Industriegebouw Modern. Terwijl de kleintjes de handen uit de mouwen steken in een creatieve workshop met illustrator Yara Ruby en schrijver Wessel Klootwijk, kunnen volwassenen op tour met een bevlogen gids van UrbanGuides in een één uur durende kunst- en architectuurrondleiding.

Workshop voor kids - Op je Strepen Staan!
Geïnspireerd door de kunst in de foyer van Het Industriegebouw laten kids tussen de 8 en 12 jaar hun fantasie de vrije loop in de maak-workshop van Wessel en Yara. Schrijver Wessel laat ze kennismaken met de stoere tijger, de poortwachter van Het Industriegebouw. Overdag staat hij netjes de wacht te houden boven de deur, maar ’s nachts beleeft hij allerlei spannende avonturen. Illustrator Yara helpt de kids om die spannende expedities in de verschillende ruimtes van dit reusachtige Rijksmonument een gezicht te geven. Ze werken samen, leren, creëren en merken dat je met een beetje creativiteit dingen kunt verbeelden, die in het echt misschien wel helemaal niet mogelijk zijn. Met andere woorden: lekker buiten de lijntjes kleuren!

- Datum: zaterdag 10 september van 11.00 - 12.30 uur
- Zondag 11 september van 11.00 - 12.30 uur
- Locatie: centrale hal van Het Industriegebouw, Goudsesingel 66
- Tickets voor deze workshop zijn gratis te reserveren en inclusief een glaasje limonade

Kunst- en Architectuurtours
Tijdens de Open Monumentendagen kun je mee op pad door Het Industriegebouw (Modern) om te ontdekken hoe deze 70-jarige petite dame van de Wederopbouw na een grootscheepse renovatie bloeit als nooit tevoren. Het rijksmonument van 22.000 m2 werd in 2015 in redelijke staat van verloedering gekocht door Rotterdamse investeerders, die hun wens om het gebouw naar zijn oorspronkelijke staat en functie terug te brengen binnen enkele jaren wisten te realiseren. Tegenwoordig vind je er meer dan 280 bedrijven, een levendige community van meer dan 1000 professionals en een grote diversiteit aan kwalitatieve horeca en retail concepten praktisch vol. In 2022 opende, als kers op de taart, de bedrijfscollectie de deuren voor het publiek onder de naam HIM (Het Industriegebouw Modern). In een één uur durende instaptour onder leiding van een ervaren kunst- en architectuurgids hoor je alles over de transformatie van het pand. Van de modernistische lobby tot de verborgen expeditiestraat en van de prachtige balkons, die doen denken aan het dek van een cruisschip, tot de site-specifieke kunstverzameling.

- Datum: zaterdag 10 september van 11.00 - 12.00 & 12.30 - 13.30
- Zondag 11 september van 11.00 - 12.00 uur / 12.30 - 13.30 uur
- Locatie: centrale hal van Het Industriegebouw, Goudsesingel 66

- Tickets voor de tours zijn gratis te reserveren en inclusief een kop filterkoffie van by Jarmusch.

Illustratie door Yara Ruby