HIG Podcast met kunstenaar Iwan Smit - Seizoen 02 Episode 01
Interviews

HIG Podcast met kunstenaar Iwan Smit - Seizoen 02 Episode 01

De bedrijfscollectie van Het Industriegebouw en bestaat uit muurschilderingen, site-specifieke installaties en andere kunstwerken. Tot nu toe is deze verzameling verborgen geweest voor het grote publiek, maar nu is HI.M er ook voor jou. In navolging hiervan gaat programmamaker en presentator Dore van Duivenbode voor dit seizoen van de HIG Podcast in gesprek met kunstenaars, makers, verzamelaars, vormgevers en curatoren over hun werk en inspiratie.

#1 - Iwan Smit

Love it or hate it; er zit weinig tussenin als het om de uitgesproken sculpturale werken van kunstenaar Iwan Smit (Rotterdam, 1989) gaat. De jonge Rotterdammer studeerde illustratie en beeldende kunst aan de Willem de Kooning Academie in eigen stad, maar ontdekte al snel dat de driedimensionaliteit die hij kwijt wilde in zijn schilderijen veel beter tot zijn recht kwam in ruimtelijke objecten. Zijn signature style duikt ook regelmatig op in de retail-, product- en designhoek. Van menukaarten tot muurschilderingen, als Smit zich ergens senang bij voelt, gaat hij de opdracht aan. In deze aflevering praat hij met Dore over zijn werkzame leven en zijn band met HIG.


Deze podcast is een initiatief van Het lndustriegebouw en journalist Dore van Duivenbode en is opgenomen in de podcast studio van PixelX.

Het ontwerp is gemaakt door illustrator Roel van Eekelen.