HIG Podcast met kunstenaar Koen Vermeule - Seizoen 02 Episode 03
Interviews

HIG Podcast met kunstenaar Koen Vermeule - Seizoen 02 Episode 03

De bedrijfscollectie van Het Industriegebouw en bestaat uit muurschilderingen, site-specifieke installaties en andere kunstwerken. Tot nu toe is deze verzameling verborgen geweest voor het grote publiek, maar nu is HI.M er ook voor jou. In navolging hiervan gaat programmamaker en presentator Dore van Duivenbode voor dit seizoen van de HIG Podcast in gesprek met kunstenaars, makers, verzamelaars, vormgevers en curatoren over hun werk en inspiratie.

#3 - Koen Vermeule

De HIG-Community heeft het kunstwerk van Koen Vermeule in het voorjaar van 2022 stukje bij beetje tot leven zien komen. De figuren die je vanaf de muurschilderingen in de Goudsewagenstraat-entree ‘ontvangen’ werden namelijk door Koen vanaf een steiger opgebracht onder kantoortijd. Als passant volgde je zo de totstandkoming van een kunstwerk dat daarna onderdeel is gaan uitmaken van het gebouw. In deze aflevering van de HIG Podcast spraken we Koen Vermeulen over zijn bijzondere kijk op het leven en het kunstenaarschap: wat ziet hij allemaal en hoe laat hij dat wat hij opmerkt terugkomen in zijn werk?


Deze podcast is een initiatief van Het lndustriegebouw en journalist Dore van Duivenbode en is opgenomen in de podcast studio van PixelX.

Het ontwerp is gemaakt door illustrator Roel van Eekelen.