Sam Drukker
Stories

Sam Drukker

Once you have admired a work by Sam Drukker (Goes, 1957) up close, you can hardly help but immediately recognize the rest of his oeuvre. His sketches, drawings and paintings are so stylish and unique.


Wie eenmaal een werk van Sam Drukker (Goes, 1957) van dichtbij heeft mogen bewonderen, kan bijna niet anders dan de rest van zijn oeuvre onmiddellijk herkennen, zo stijlvast en eigen zijn zijn schetsen, tekeningen en schilderingen.

Dat Drukker een gevestigde en gewaardeerde speler in het Nederlandse culturele veld is, werd bevestigd door zijn benoeming tot Kunstenaar van het Jaar in 2011. Zijn krachtige figuratieve portretten zijn onder meer te zien in de collecties van het Rijksmuseum en het Joods Historisch Museum in Amsterdam, maar hij is ook internationaal vertegenwoordigd; bijvoorbeeld in het Museu Europeu d’Art Modern in zijn tweede woonstad Barcelona.

Sam Drukker wordt als schilder gerekend tot de vierde generatie van De Groep van de Figuratieve Abstractie, een kunststroming die uitgaat van een duidelijke wisselwerking tussen kunst en architectuur. Die visie komt goed tot zijn recht in de bijzondere plafondschildering die hij speciaal voor HIM realiseerde op het hoogste punt binnen Het Industriegebouw.

Kijk voor meer informatie over Sam op zijn website.

IMG 9235
Interview Sam Drukker